Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii

Scapă de isteria Corona

12 martie 2020

Invitația noastră recentă – „Scapă de Corona Virus mergând cu noi, sâmbătă, 21 martie, în Piatra Craiului! Nu vă temeți de băi de mulțime, nu avem chiar așa mulți clienți!” – a avut reacții mixte. Majoritatea, așa cum ne-am așteptat, au apreciat simțul umorului, hazul nostru de necaz.

Alții au fost deranjați de „inconștiența” și „lipsa noastră de responsabilitate” în aceste vremuri tulburi pentru națiune și planetă în general.

Ca o persoană căreia îi place să creadă că a rămas lucidă în această isterie generalizată, mă simt dator să fac un apel la calm și obiectivitate și să vă încurajez să ieșiți din casă, cu sau fără NoGravity, evident ținând cont de măsurile de prevenție care se impun.

Acestea fiind spuse, ce este rău în a merge cu propria mașină la munte (nu în prima cârciumă de pe Valea Prahovei), a o parca la intrarea în traseul turistic și a o lua mai leneș sau mai grăbit la picior, într-un grup de maxim 15 persoane? Este adevărat, pe traseu este foarte probabil să întâlnim și alți drumeți, însă probabilitatea contaminării cu viruși în acest scenariu este foarte scăzută.

Dacă lucrurile vi se par în continuare riscante, haideți să vedem ce zic experții prin procedura privind evaluarea de risc și condiții de organizare pentru evenimente, emisă prin Hotărârea nr. 6 din 6 martie 2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase.

Cine a reușit să citească paragraful de mai sus fără pauze merită de la noi o reducere la următoarea noastră ieșire la munte!

Aceasta ne oferă un instrument simplu și eficient pentru calcularea riscului pentru fiecare eveniment în parte, funcție de:

Dacă în urma estimărilor de risc reiese un nivel „Scăzut” sau „Moderat” evenimentele se pot organiza, dar organizarea lor nu exclude un risc de apariție a propagării transmiterii infecției.

Pentru un rezultat al estimării din care reiese un nivel „Ridicat” riscul este de așteptat să apară în majoritatea circumstanțelor și astfel nu este încurajată organizarea lor.

Conform acestui ghid, toate excursiile NoGravity se încadrează la risc „Scăzut” de transmitere a infecției. Bonus, efortul fizic va întări sistemul imunitar și va face participanții mai rezistenți în cazul contaminării ulterioare.

Pasionaților de documente pe recomandăm link-urile de mai jos. Celorlalți, vă așteptăm pe munți, la aer curat, departe de isterii colective!

Procedura privind evaluarea de risc și condiții de organizare pentru evenimente poate fi descărcată aici.

Hotărârea nr. 6 din 6 martie 2020 a Grupului de suport tehnico-științific poate fi descărcată aici.

Ghidul de evaluarea a riscului privind riscul asociat cu organizarea de evenimente poate fi descărcat aici.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail