Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii

Jepii Mici. Copiii NoGravity promovează în liga superioară a traseelor montane.

20 septembrie 2020

Conceptul de progres nu este străin echipei NoGravity. Copiii care ne-au trecut prin mâini au participat la cursuri teoretice de educație montană și au parcurs alături de noi trasee montane care au devenit ulterior veritabile experiențe formatoare.

Pe cei care au revenit i-am încurajat să încerce lucruri tot mai complexe, astfel încât fundația câștigată alături de noi să îi ducă tot mai sus și tot mai departe, atât la propriu, cât și la figurat.

Jepii Mici parcurși de veteranii noștri la începutul școlii au însemnat validarea progresului lor. Copii între 8 și 12 ani, care s-au inițiat în drumeție alături de NoGravity, au fost invitați să promoveze în liga superioară a traseelor montane.

Proba nu a fost ușoară. Traseul l-am început cu o poză de grup făcută sub tabla de metal care atenționau turiștii care intrau în traseu: „TRASEU DEOSEBIT DE PERICULOS. Permis numai turiștilor echipați corespunzător și bine antrenați”.

Fiecare temerar a devenit prin rotație ghidul grupului, trebuind să aleagă ruta cea mai ușoară și asigurându-se că nu ne rătăcim. Încrederea  acordată a venit la pachet și cu alte cu responsabilități; ghidul trebuie să se asigure că nimeni nu rămâne în urmă.

Am urcat veseli tot drumul, singurul care punea întrebarea „mai avem mult?” fiind subsemnatul. Pauzele au fost scurte, alocate strict pentru hidratare și mâncare. Copiii au fost mai preocupați de momentul când le venea rândul la a fi ghid sau când vor ajunge la cabană unde vor primi „un premiu”.

Din fericire Din păcate acest lucru i-a împiedicat să vadă și să înțeleagă privire admirative primite de la turiști întâlniți pe traseu.

Am atins cabana Caraiman la 4 ore și 20 de minute de la intrarea în traseu. La finalul celor 1.000m de metri diferență de nivel primul lucru pe care l-am făcut a fost să le acordăm premiul – o medalie cu șnur tricolor care să te reamintească că  în vara lui 2020 au fost cu NoGravity pe Jepi! A urmat, cum altfel, un ceai fierbinte și un ocol pe la Babele și Sfinx.

Pe platoul mult prea aglomerat cu lume pestriță care urcase cu automobilul sau cu telecabina echipa portocalie cu medalii tricolor la gât a făcut senzație. O meritam din plin; transpiraserăm să ajungă sus!

Probabil sună ca un clișeu, dar suntem foarte mândrii de ei!

, , , , ,

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail