Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii

Importanța unui orar pe timp de criză

27 martie 2020

Salut exploratori de toate vârstele. După ce am fost forțați să stăm în case și să abandonăm potecile de munte, echipa NoGravity demarează un jurnal de criză, cu materiale video și scrise, care să ne ajute să traversăm mai ușor această perioadă.

Pe lângă pericolul obezității și a alcoolismului, distanțierea socială forțată din ultimele zile ne oferă noi provocări, respectiv managementul timpului nostru și al copiilor. Credeați, ca și mine, că tele-munca va fi distractivă? Ne-am înșelat cu toții. 

Nu e deloc distractiv să compui un email sau să participi la o video-conferință când copiii vor ceva tot timpul. Părinții știu bine despre ce vorbesc.

De acest motiv devine critică realizarea de comun acord a unui orar în care să putem munci, face mișcare, desfășura activitățile domestice și acorda timp copiilor. 

Nu v-am convins încă? Știm cu toții că cei mai mici dintre noi funcționează mult mai bine atunci când au un orar, atunci când știu la ce să se aștepte. Și sincer, și pe noi, cei mari, ne ajută să știm când putem strecura un pic de timp și pentru noi sau pentru un call important.

Găsiți-vă (și) timp pentru voi, pentru partenerii voștri. E foarte ușor, când ești stresat și copleșit de responsabilități, așa cum suntem toți acum, să uităm să ne introducem și partenerul de viață „în program”. Fie că e seara, după ce culcăm copiii, fie că e la cafeaua de dimineață, nu uitați să puneți în program (și) timp pentru partener.

Cum facem treaba asta?

Ne trezim dimineața, bem o cafea tare, ne asigurăm că toate părțile implicate, adică copiii și partenerul de viață, sunt bine dispuși, și întrebăm zâmbind: 

Ce ziceți dacă am face un program zilnic, în care fiecare dintre noi să poată face ceea ce își dorește?

Odată lansată ambuscada, profităm de elementul surpriză și notăm pe laptop sau pe foaia de hârtie ce vrea fiecare:

După care notăm și ce nu vor anumite părți invitate la discuții:

Odată făcută lista, ordonăm activitățile cronologic, în mod realist și fezabil. Este foarte important ca toate părțile beligerante să fie de acord cu varianta finală

Apoi lipim orarul prin toată casa, ca să nu uite nimeni ceea ce am hotărât de comun acord.

După finalizarea acestor etape, va urma partea cea mai dificilă, respectiv respectarea programului.

Aveți atașat programul făcut de colega noastră pentru fiul ei de 6 ani. Programul a fost negociat, de aceea timpul de scris sau citit este atât de scurt comparativ cu cel de joacă, însă pentru ea funcționează.

Rezistă alături de noi până vom putea redescoperi aventura!

, , ,

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail