Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

La înălțime pe Brâna Caprelor din Buila, 31 iulie 2021

iulie 31 @ 6:00 - 21:00

125lei

Sâmbătă, 31 iulie, le propunem montaniarzilor fără frică de înălțime o tură de 1 zi pe cel mai aerian traseu turistic din România, respectiv Brâna Caprelor din Masivul Buila-Vânturarița, lângă Băile Olănești, Râmnicu Vâlcea.

Traseul presupune un trekking susținut de aproximativ 6 ore, pe ruta Canton Silvic Codric – Tunel – Cabana Cheia – Brâna Caprelor – Canton Silvic Codric care cuprinde, dar nu se limitează la, diferențe mari de nivel și pasaje expuse deasupra Cheilor Chei (Recea).

RUTĂ DETALIATĂ

De la cantonul silvic Codric (700 metri altitudine) urmăm forestierul relaxant de aproximativ 6 km ce șerpuiește de-a lungul râului Cheia, cu perspective spectaculoase spre Vf. Stogu (1494 metri) până ajungem la tunelul săpat sub Curmătura Stogșoare (1200 metri altitudine). Timp intermediar de parcurs 1,5 ore.

De aici ne abatem pe poteca spre Cabana Cheia (910 metri altitudine). Timp intermediar de parcurs 30-45 minute. Este momentul pentru luăm o binemeritată pauză de masă.

De acest punct urmăm poteca spectaculoasă ce ne duce pe Brâna Caprelor, o potecă îngustă și expusă care traversează la mare înălțime Cheile Cheii (Recea) (1150-1100 metri altitudine). Timp intermediar de parcurs 1-1,5 ore.

O dată ieșiți din chei, coborâm abrupt, până la cantonul silvic Codric (700 metri altitudine), unde am lăsat mașinile. Timp intermediar de parcurs 1-1,5 ore.

DISTANȚĂ ȘI TIMP TOTAL DE PARCURS: Lungimea totală a traseului este de 11 km, dintre care aproximativ 6 sunt pe forestier. Timp total de parcurs 6-6,5 ore (pauza de masă este inclusă).

MENȚIUNE: timpii de parcurs corespund unui grup de 6 adulți, cu experiență montană.

CLASIFICARE TRASEU: Traseu de dificultate medie spre dificilă, cu numeroase pasaje expuse, nerecomandat iarna. Parcurgerea acestuia necesită experiențe montane anterioare.

PARTICIPANȚI: Acest traseu se adresează adulților și copiilor peste 12 ani, doar însoțiți de adulți. Experiențe montane anterioare sunt obligatorii.

NUMĂRUL MAXIM DE PARTICIPANȚI este de 12, iar cel MINIM este de 4.

TRANSPORTUL se face cu mașinile proprii. Contra cost, organizatorii pot oferi transport în mașinile personale pentru maxim 2 persoane.

ÎNTÂLNIREA participanților care aleg transportul NoGravity se face la ora 06:00, în fața hotelului Horoscop din Piața Unirii.

ÎNTÂLNIREA cu cei care vin cu propriile mașini se face la ora 08:45 în centrul comunei Păușești-Măglași, aflată pe drumul de acces spre Băile Olănești.

SERVICIILE DE GHIDAJ + TRANSPORTUL costă 200 lei / persoană. Taxa de participare se achită online, integral în avans.

Cei care aleg să vină cu propria mașină vor achita o taxă de ghidaj de 125 lei / persoană. ATENȚIE! Accesul auto pe ultimii 12 kilometrii pe un drum forestier accidentat.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE este joi, 29 iulie, și constă în PLATA INTEGRAL ÎN AVANS, online cu cardul.

ECHIPAMENTUL MONTAN OBLIGATORIU:

 • 1 pereche pantaloni lungi;
 • 1 pereche pantofi / bocanci de drumeție de 3 anotimpuri;
 • 1 rucsac;
 • 1 pereche de ciorapi de schimb;
 • 1 pereche pantaloni de schimb pentru drumul de întors;
 • 1 tricou cu mânecă lungă de schimb;
 • 1 polar / fleece;
 • 1 pelerină de ploaie;
 • 1 lanternă frontală.

ECHIPAMENTUL MONTAN RECOMANDAT:

 • bețe de trekking (numai pentru adulți).

Detalii

Dată:
iulie 31
Oră:
6:00 - 21:00
Cost:
125lei
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , ,
https://www.nogravity.ro/product/la-inaltime-pe-brana-caprelor-din-buila/

Organizator

NoGravity Club
Telefon:
031 100 8888
Email:
contact@nogravity.ro
View Organizator Website

Loc de desfășurare

Buila Vânturarița
Romania + Hartă Google