Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

La înălțime pe Brâna Caprelor

24 mai 2020 @ 6:00 - 21:00

125lei

Montaniarzilor fără frică de înălțime le propunem duminică, 24 mai, o tură de 1 zi pe cel mai aerian traseu turistic din România, respectiv Brâna Caprelor din Masivul Buila-Vânturarița, lângă Băile Olănești, Râmnicu Vâlcea.

Traseul presupune un trekking susținut de aproximativ 6 ore, pe ruta Canton Silvic Codric – Tunel – Cabana Cheia – Brâna Caprelor – Canton Silvic Codric care cuprinde, dar nu se limitează la, diferențe mari de nivel și pasaje expuse deasupra Cheilor Chei (Recea).

RUTĂ DETALIATĂ

De la cantonul silvic Codric (700 metri altitudine) urmăm forestierul relaxant de aproximativ 6 km ce șerpuiește de-a lungul râului Cheia, cu perspective spectaculoase spre Vf. Stogu (1494 metri) până ajungem la tunelul săpat sub Curmătura Stogșoare (1200 metri altitudine). Timp intermediar de parcurs 1,5 ore.

De aici ne abatem pe poteca spre Cabana Cheia (910 metri altitudine). Timp intermediar de parcurs 30-45 minute. Este momentul pentru luăm o binemeritată pauză de masă.

De acest punct urmăm poteca spectaculoasă ce ne duce pe Brâna Caprelor, o potecă îngustă și expusă care traversează la mare înălțime Cheile Cheii (Recea) (1150-1100 metri altitudine). Timp intermediar de parcurs 1-1,5 ore.

O dată ieșiți din chei, coborâm abrupt, până la cantonul silvic Codric (700 metri altitudine), unde am lăsat mașinile. Timp intermediar de parcurs 1-1,5 ore.

DISTANȚĂ ȘI TIMP TOTAL DE PARCURS: Lungimea totală a traseului este de 11 km, dintre care aproximativ 6 sunt pe forestier. Timp total de parcurs 6-6,5 ore (pauza de masă este inclusă).

MENȚIUNE: timpii de parcurs corespund unui grup de 6 adulți, cu experiență montană.

CLASIFICARE TRASEU: Traseu de dificultate medie spre dificilă, cu numeroase pasaje expuse, nerecomandat iarna. Parcurgerea acestuia necesită experiențe montane anterioare.

PARTICIPANȚI: Acest traseu se adresează adulților și copiilor peste 12 ani, doar însoțiți de adulți. Experiențe montane anterioare sunt obligatorii.

NUMĂRUL MAXIM DE PARTICIPANȚI este de 6, iar cel MINIM este de 2. Pe același traseu vom putea avea mai multe grupuri de câte 3 persoane (2 clienți + 1 ghid), care vor parcurge același traseu separat.

TRANSPORTUL se face cu mașinile proprii. Contra cost, organizatorii pot oferi transport în mașinile personale pentru maxim 2 persoane.

ÎNTÂLNIREA participanților se face la ora 06:00, în fața KFC-ului din vecinătatea Decathlon Militari (spre  ieșirea la autostrada A1 (București – Pitești).

SERVICIILE DE GHIDAJ costă 150 lei / persoană. Taxa de participare se achită online, integral în avans. ATENȚIE! Cine se achită până duminică, 18 mai, beneficiază de un tarif special de 125 lei / persoană pentru serviciile de ghidaj.

NUMĂRUL MAXIM DE PARTICIPANȚI este 6.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE este joi, 18 iulie, și constă în PLATA INTEGRAL ÎN AVANS, online cu cardul.

ECHIPAMENTUL MONTAN OBLIGATORIU:

 • 1 pereche pantaloni lungi;
 • 1 pereche pantofi / bocanci de drumeție de 3 anotimpuri;
 • 1 rucsac;
 • 1 pereche de ciorapi de schimb;
 • 1 pereche pantaloni de schimb pentru drumul de întors;
 • 1 tricou cu mânecă lungă de schimb;
 • 1 polar / fleece;
 • 1 pelerină de ploaie;
 • 1 lanternă frontală.

ECHIPAMENTUL MONTAN RECOMANDAT:

 • bețe de trekking (numai pentru adulți);
 • 1 pereche de aquashoes.

Detalii

Dată:
24 mai 2020
Oră:
6:00 - 21:00
Cost:
125lei
Eveniment Categories:
,
Etichete Eveniment:
, , ,
https://nogravity.ro/product/la-inaltime-pe-brana-caprelor/

Organizator

NoGravity Club
Telefon:
031 100 8888
Email:
contact@nogravity.ro
View Organizator Website

Loc de desfășurare

KFC Decathlon Militari
Bulevardul Iuliu Maniu 560 A
București, România
+ Hartă Google