Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Circuit de 1 zi pe Brâna Caprelor, Buila-Vânturarița

20 aprilie 2019 @ 6:00 - 21:30

100RON

DESCRIERE

Montaniarzilor fără frică de înălțime le propunem o tură de 1 zi pe cel mai aerian traseu turistic din România, respectiv Brâna Caprelor din Masivul Buila-Vânturarița, lângă Băile Olănești, Râmnicu Vâlcea.

Traseul presupune un trekking susținut de aproximativ 8 ore, pe ruta Canton Mânzu – Tunel – Cabana Cheia – Brâna Caprelor – Canton Mânzu care cuprinde, dar nu se limitează la, diferențe mari de nivel și pasaje expuse deasupra Cheilor Chei (Recea).

RUTĂ DETALIATĂ

După un drum relaxant de aproximativ 7 km pe forestierul ce șerpuiește de-a lungul râului Olănești, cu perspective spectaculoase spre Vf. Stogu (1494 metri) ajungem la ruinele fostului canton forestier Mânzu. În acest punct traversăm apa rece a Olăneștiului și urcăm coama ce separă Valea Olăneștiului de Valea Cheii.

De aici urmăm forestierul care merge la Cabana Cheia până la tunel, de unde ne abatem pe poteca spre cabana cu același nume. Este momentul pentru luăm o binemeritată pauză de masă. Timp intermediar de parcurs 4-4,5 ore.

De acest punct urmăm poteca spectaculoasă ce ne duce pe Brâna Caprelor, o potecă îngustă și expusă care traversează la mare înălțime Cheile Cheii (Recea).

O dată ieșiți din chei, coborâm abrupt, după care urcăm și mai abrupt în interfluviul dintre Cheia și Olănești. Din acest punct în 20 de minute am revenit la fostul canton forestier Mânzu. Timp intermediar de parcurs 2,5-3 ore.

Din acest punct revenim pe forestier până la mașină.

DISTANȚĂ ȘI TIMP TOTAL DE PARCURS: Lungimea totală a traseului este de 30 km, dintre care aproximativ 14 sunt pe forestier. Timp total de parcurs 8,5-  9 ore (pauza de masă este inclusă).

MENȚIUNE: timpii de parcurs corespund unui grup de 8-10 adulți, cu experiență montană.

CLASIFICARE TRASEU: Traseu de dificultate medie spre dificilă, cu numeroase pasaje expuse, nerecomandat iarna. Parcurgerea acestuia necesită experiențe montane anterioare.

PARTICIPANȚI: Acest traseu se adresează adulților și copiilor peste 12 ani, doar însoțiți de adulți. Experiențe montane anterioare sunt obligatorii.

TRANSPORTUL se face cu mașinile proprii. Contra cost, organizatorii pot oferi transport în mașinile personale pentru maxim 6 persoane.

ÎNTÂLNIREA participanților se face la ora 06:00, în fața KFC-ului din vecinătatea Decathlon Militari (spre  ieșirea la autostrada A1 (București – Pitești).

SERVICIILE DE GHIDAJ costă 125 lei / persoană. Taxa de participare se achită online, integral în avans. ATENȚIE! Cine se achită până luni, 8 aprilie, beneficiază de un tarif special de 100 lei / persoană pentru serviciile de ghidaj.

NUMĂRUL MAXIM DE PARTICIPANȚI este 12.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE este luni, 15 aprilie, și constă în PLATA INTEGRAL ÎN AVANS, online cu cardul, la adresa: https://nogravity.ro/product/circuit-de-1-zi-pe-brana-caprelor-buila-vanturarita/

ECHIPAMENTUL MONTAN OBLIGATORIU:

 • 1 pereche pantaloni lungi;
 • 1 pereche pantofi / bocanci de drumeție de 3 anotimpuri;
 • 1 rucsac;
 • 1 pereche de ciorapi de schimb;
 • 1 pereche pantaloni de schimb pentru drumul de întors;
 • 1 tricou cu mânecă lungă de schimb;
 • 1 polar / fleece;
 • 1 căciulă;
 • 1 jachetă ușoară de drumeție;
 • 1 lanternă frontală.

ECHIPAMENTUL MONTAN RECOMANDAT:

 • bețe de trekking (numai pentru adulți).

Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să îmi scrieți la adresa contact@nogravity.ro sau să ne sunați la 0720 328 888.

Detalii

Dată:
20 aprilie 2019
Oră:
6:00 - 21:30
Cost:
100RON
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,

Organizator

NoGravity Club
Telefon:
031 100 8888
Email:
contact@nogravity.ro
View Organizator Website