Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Adrenalină pe Valea lui Stan, 3 iulie 2021.

iulie 3 @ 6:00 - 20:30

125lei

Hai la o tură de 1 zi pe gustul tău! Valea lui Stan din vecinătatea Barajului Vidraru este nici prea lungă, dar nici prea ușoară, generează de adrenalină în condiții de siguranță. BONUS! Tura aceasta îți va oferi garantat poze noi de profil pentru rețelele sociale.

DESCRIEREA TRASEULUI

De la Barajul Vidraru coborâm aproximativ 2 KM pe carosabil până la poteca către circuitul Canion Valea lui Stan – Canton Călugărița – Baraj Vidraru.

Din acest punct poteca ține firul văii care, deși este puțin acvatică, cere, mai ales în partea sa superioară, atenție la traversările succesive de pe un mal pe altul. Bețele de trekking sunt foarte utile în această situație.

Pe măsură ce avansăm canionul devine tot mai abrupt, drumeții intrând după aproximativ 1 oră în pasaje abrupte, dar bine amenajate cu trepte din fier beton și cabluri.

ATENȚIE! Scările de metal, deși solide, nu trebuie solicitate cu mai mult de 2 persoane simultan; grupurilor mai numeroase le recomandăm răbdare și disciplină. Preocuparea pentru siguranță va fi răsplătită de ocazia de a face multe poze care ulterior vor putea fi încărcate pe rețele sociale.

După aproximativ 30-45 de minute de adrenalină valea se domolește, iar poteca continuă prin pădure, pe versantul stâng al văii, până în frumoasa Poiana Călugărița, un loc ideal pentru o scurtă pauză.

Din acest punct poteca coboară printre copaci căzuți până la ruina Cabanei Călugărița, care ne întâmpină cu o arhitectură avangardistă. Conform blogului CalauzaOffroad.ro, aceasta este o fostă cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu care, după trecerea grăbită în proprietate privată, a ajuns ceea ce este acum.

De la cabană ajungem în scurtă vreme pe malul Lacului Vidraru, de-a lungul căruia continuăm aproximativ 4 KM până la barajul Vidraru.

DETALII TEHNICE:

 • Distanță: 10 KM;
 • Diferență de nivel: 200 metrii;
 • Timp de parcurs: 4,5-5 ore.
 • Dificultate traseu: traseu mediu, însă cu pasaje expuse, care necesită atenție. Nerecomandat persoanelor cu frică de înălțime.

Traseul NU este recomandat în sezonul ploios sau primăvara când, din cauza precipitațiilor sau a topirii zăpezilor, debitul apei crește foarte mult, iar canionul devine foarte acvatic;

PARTICIPANȚI: Acest traseu se adresează adulților și copiilor peste 10 ani, Experiențe montane anterioare sunt obligatorii.

NUMĂRUL MAXIM DE PARTICIPANȚI este 12, iar cel MINIM 4.

TRANSPORTUL până la Barajul Vidraru și retur se face cu mașinile proprii. Contra cost, organizatorii pot oferi transport în mașinile personale pentru maxim 6 persoane.

ÎNTÂLNIREA participanților în București se face la ora 06:00 la stația de metrou Aviatorilor. Ora și locul de întâlnire pentru cei care vin cu propriile mașini sunt: ora 09:00, la Barajul Vidraru.

ORA ESTIMATĂ DE ÎNTOARCERE ÎN BUCUREȘTI ESTE 20:00.

SERVICIILE DE GHIDAJ costă 125 lei / persoană. SERVICIILE DE GHIDAJ + TRANSPORT costă 200 lei /persoană.

Taxa de participare se achită online, integral în avans.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE este joi, 1 iulie, și constă în PLATA INTEGRAL ÎN AVANS, online cu cardul, pe website-ul nogravity.ro

ECHIPAMENTUL MONTAN OBLIGATORIU:

 • 1 pereche pantaloni lungi;
 • 1 pereche pantofi / bocanci de drumeție;
 • 1 rucsac;
 • 1 pereche de ciorapi de schimb;
 • 1 tricou de schimb;
 • 1 polar / fleece;
 • 1 lanternă frontală.

ECHIPAMENTUL MONTAN RECOMANDAT:

 • bețe de trekking (numai pentru adulți)
 • aquashoes.

Detalii

Dată:
iulie 3
Oră:
6:00 - 20:30
Cost:
125lei
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,
View Eveniment Website

Organizator

NoGravity Club
Telefon:
031 100 8888
Email:
contact@nogravity.ro
View Organizator Website

Loc de desfășurare

Valea lui Stan
Romania + Hartă Google