NoGravity devine club montan pentru copii și adolescenți! Detalii

Dragă mamă, pot singur!

3 iunie 2022

Inspirați de modelul parental de acasă, cei născuți în ’80 (plus / minus 5 ani) s-au grăbit să se căsătorească cu primul / prima care le-a acordat o atenție mai consistentă.

Ulterior partenerii au evoluat diferit, iar numărul concesiilor și frecvența acestora a crescut. Apariția copiilor a schimbat definitiv parametrii inițiali ai relației.

Acest traseu a întâlnit prima bifurcație consistentă în preajma crizei vârstei a doua, un bilanț aspru al viselor tinereții în raport cu prezentul și viitorul.

Este momentul în care multe căsnicii s-au destrămat. Copiii au rămas la mama, iar tăticii au devenit niște sateliți mai mult sau mai puțini generoși, implicați printre picături în educația celor mici.

Mămicile însă știu întotdeauna ce e mai bine, dar mai ales ce e mai rău pentru copii, tineri și adulți!

Nu îl las la munte! Patru ore dus, patru ore întors cu mașina? Nu rezistă la așa ceva!

Păi stă două zile. Când mergeam la mare nu era la fel?

Atunci era altceva. Era cu noi!

Acum va fi cu alți copii. Am vorbit cu el, vrea să meargă.

Cu copii pe care nu-i cunoaște. Nu-i plac copiii străini.

Pățania amicului meu îmi aduce aminte de copiii proveniți din familii monoparentale care ne-au vizitat la NoGravity. Timorați, gata oricând de abandon, apatici când se aflau departe de mamă. Sau de copiii crescuți de bonă și / sau de bunici, mofturoși și lipsiți de orice disciplină.

În excursiile noastre aceste mămici temerare doreau să fie mereu prezente. Să se asigure că totul este OK pentru puișor. Iar acești copiii erau singurii care nu-și purtau singuri rucsacul și primeau apă și mâncare fără să ceară.

Paradoxal, oftaturile cele mai adânci aparțineau adulților:

Mai avem mult? Nu știu dacă Radu face față la asemenea efort.

Sigur face față! E un băiat OK.

Dar a obosit un pic …

E normal.

Când mâncăm? Poate își mai revine un pic …

Nu am reușit niciodată să fidelizăm aceste mămici foarte bine intenționate. Gândul de a-și lăsa singuri copiii pe munte, unde obosești și transpiri, le paraliza. Oricum copiii fac sport și socializează suficient la școală, iar în weekend putem merge împreună să vedem un film sau să invităm 1-2 prieteni și să comandăm pizza.

Băieții crescuți cu cele mai bune intenții sub fusta mamei sunt tot mai ușor de recunoscut pe măsură ce cresc. Fie devin rebeli fără cauză, însă cu opriri regulate acasă pentru cartofi prăjiți, fie se izolează alături de mamă de restul lumii. Viitoarea soție, dacă va exista, va trebui să exceleze înainte de toate la instinct matern.

Dragile mele mămici care își cresc singure copiii: mândria și satisfacția oferite de acest demers vine și cu o responsabilitate: lăsați-vă băieții să descopere și să se lovească de viața reală. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Nu le tăiați aripile ca la gâște pentru a rămâne în curte! A-i ține aproape este un gest egoist și iresponsabil!

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail

Meniu