Cum și de ce ai deveni membru al clubului montan pentru copii și adolescenți NoGravity? Detalii

Cursuri montane pentru copii. Un plan de progres marca NoGravity

25 august 2021

Un proiect ambițios de a transforma copiii și tinerii în exploratori pricepuți și responsabili.

Începând din această toamnă le propunem micilor exploratori NoGravity un sistem de progres care, după o evaluare inițială, să îi ajute să acumuleze un set consistent de cunoștințe teoretice și practice montane.

Veverițele NoGravity sunt primul nivel de cunoștințe. În cadrul acestui nivel exploratorii montani vor învăța să își pregătească singuri rucsacul, vor înțelege ce înseamnă marcajele turistice, care sunt punctele cardinale și cum le recunoaștem pe hartă și vor începe să dobândească o autonomie față de părinți. „Orele de studiu” se vor desfășura în Munții Bucegi și Baiului unde vom ajunge fie cu trenul fie cu Microbuzul Aventurii.

Cei care vor absolvi clasa Veverițelor vor deveni Bursuci.

Bursucii NoGravity vor învăța să se orienteze folosind GPS-ul, hartă și busola, vor putea să recunoască urmele de animale, vor înțelege impactul omului asupra naturii și vor dobândi cunoștințe de geologie. Cu Bursucii vom vizita, pe lângă Bucegii, și Munții Piatra Craiului, Piatra Mare și Buila – Vânturarița. Un masiv care încă nu a intrat în circuitul turistic de masă și deci păstrează din sălbăticia locului.

Absolvenții Bursuci vor deveni Vulturi.

Vulturii NoGravity vor putea să documenteze trasee și să înțeleagă complexitatea variabilelor din spatele acestei alegeri, vor deprinde cunoștințe de prim ajutor, își vor testa abilități de lider și vor învăța să lucreze în echipă. „Cursurile” pentru vulturi se vor desfășura în Bucegi, Piatra Craiului și Buila-Vânturarița.

Absolvenții vulturi ne vor plimba ei pe noi pe cărări de munte întrucât vor fi independenți și capabili să evalueze dificultatea unui traseu, riscurile posibile și prevențiile necesare, iar nouă nu ne rămâne decât să ne mândrim cu ei și să îi privim cum își iau zborul.

Ca în orice aventură marca NoGravity, vom oferi un cadru relaxat și sigur în care abilitățile să fie învățate, exersate și însușite de micii exploratori.

Abia așteptăm să ne apucăm de treabă!

,

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail

Meniu