Cum și de ce ai deveni membru al clubului montan pentru copii și adolescenți NoGravity? Detalii

Cum poți achiziționa online bilete gratuite la CFR ca elev?

13 septembrie 2022

Gratuitatea / reducerea la biletele CFR pentru elevi se acordă tinerilor care urmează o formă de învățământ obligatoriu, profesional / liceal acreditat / autorizat din România, care au carnet de elev vizat la zi și pe  care va avea înscris pe prima filă CNP-ul elevului.

Elevii beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Pentru călătoria la clasa I, vagon de dormit sau cușetă, elevi vor plăti integral diferențele tarifare, respectiv diferența de clasă și tariful de rezervare clasa I / supliment de pat (la călătoria la vagon de clasa I sau la vagon de dormit) sau tariful suplimentului de pat la călătoria cu vagon cușetă.

Ce trebuie făcut pentru a putea cumpăra online bilete gratuite CFR?

Pentru a cumpăra bilete online este necesar ca elevul să dețină un ID emis de CFR Călători, respectiv să aibă înregistrat și validat un profil pentru anul școlar în curs. Acesta se poate obține, anual, de la casele de bilete sau agențiile de voiaj, unde este necesară prezentarea în original (fizic) a carnetul de elev și a actului de identitate (dacă elevul are peste 14 ani).

La verificarea legalității călătoriei în tren, elevii trebuie să prezinte carnetul de elev vizat pentru anul în curs, iar pentru cei din învățământul liceal sau profesional acreditat și un act de identitate in original (carte de identitate sau pașaport).

Elevii din învățământul primar și gimnazial vor prezenta doar carnetul de elev și o copie a certificatului de naștere. Elevii din clasele pregătitoare care nu au carnet de elev vor prezenta adeverință doveditoare și o copie a certificatului de naștere.

Orice altă situație va însemna lipsa unei legitimații de călătorie valide, aplicându-se tariful de taxare în tren pentru adulți. Mai multe informații aici.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail

Meniu