Hai la cățărat în sală cu NoGravity Detalii

Cabanele montane în era COVID

8 februarie 2021

Acum 3 săptămâni coboram de la Cerdacul Stanciului via Marele Grohotiș la Cabana Garofița Pietrei Craiului.

Eram un grup de 8, care ne bătusem cu zăpada timp de 7 ore și eu începusem să avem fantezii erotice cu un ceai fierbinte băut în cabană.

O dată ajunși, am întrebat dacă putem intra să ne dezmorțim un pic. Ni s-a răspuns sec că nu se poate; cabana e ocupată în întregime!

Surprinși, am întrebat calmi dacă putem bea niste ceai afară. Am primit același răspuns: nu se poate, cabana este rezervată în întregime!

În acest weekend am ajuns la Cabana Piatra Mare. Având memoria scurtă, am urcat cu aceiași fantezie – un ceai fierbinte care să ne încălzească după un urcuș de câteva ore iarna.

Sfoara care bloca intrarea în cabană ne-a scutit de dialoguri inutile. Cabana era rezervată celor care erau cazați acolo. Drumeții puteau profita de cabană doar adăpostindu-se de vânt în spatele ei.

EDITARE ULTERIOARĂ: În urma discuțiilor publice avute cu cabanierul din Piatra Mare, dl. Attila Kovacs, am aflat că în această perioadă cabana este închisă turiștilor, dar că s-ar servi ceai pe terasa cabanei. Din păcate din cauza ușilor închise, noi și ceilalți turiști nu am știut cum să apelăm la acest serviciu.

Sperăm că aceste experiențe inedite pentru noi, oameni care merg pe munte de peste 20 de ani, să fie temporare; să putem reveni la normal, la vremea când cabanele erau loc de odihnă și refugiu pentru toți montaniarzii.

Până la urmă în acest scop au fost construite inițial, respectiv pentru a sprijini, prin infrastructură, turismul montan.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail