Cum și de ce ai deveni membru al clubului montan pentru copii și adolescenți NoGravity? Detalii

AM FOST LA KIDIBOT START-UP ROMÂNIA SUMMIT

3 iunie 2019

Weekend-ul care tocmai s-a terminat am participat, atât prin copiii proprietate personală, cât și ca voluntari, la Kidibot Start-Up România Summit. Și ne-a plăcut!

Pe , îi știam de mai multă vreme, încă de pe vremea când pregăteam tabăra de geo-științe pentru olimpicii la Științele Pământului din 2017. Seara, în jurul focului făcut în curtea laboratorului de teren Dilcher-Popa, vorbeam despre importanța tehnologiei în democratizarea educației alternative în rândul copiilor și tinerilor.

Soții Ferșeta la Kidibot Start-Up România Summit

Soții Ferșeta, antreprenori cu ștate vechi în IT, își doreau, în primul rând pentru proprii copii, un proiect care să înlocuiască competitivitatea generată de jocurile digitale cu cea a rezolvării unor puzzle-uri din sfera științelor. Așa s-a născut aplicația Kidibot, un proiectul non-profit care a crescut organic, ajungând în prezent în peste 600 de școli distribuite omogem la nivel național.

Weekend-ul acesta, cu sprijinul unor sponsori generoși, proiectul a culminat cu finala proiectelor dedicate antreprenoriatului în zona tehnologiei, realizate de copii în decurs de mai multe luni.

La întâlnire au fost prezente numeroase obrazuri fine, printre care Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, George Butunoiu, Consultant în recrutarea de Directori Executivi.    

Înainte de prezentarea proiectelor de antreprenoriat

Copiii au gândit, realizat și prezentat, în fața unui auditoriu numeros și a unui juriu atent, propriile proiecte de afaceri. Printre ideile care ne-au rămas în minte sunt realizarea unui roboți care să adune plastic din mările și oceanele planetei și care să ofere autonomie persoanelor cu dizabilități de vedere.

Văzându-i, mi-am dat seama că viitorul sună bine. Și așa ne-am decis să punem și noi umărul la creșterea motivației utilizatorilor de Kidibot.

De acum, NoGravity va oferi periodic locuri gratuite în proiectele noastre de educație prin aventură și de geoștiințe celor mai pricepuți rezolvatori de quest-uri științifice marca Kidibot. Să fie într-un ceas bun!

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la telefon 0720 328 888 sau email: contact@nogravity.ro

Săptămânal, la NoGravity Club organizăm evenimente social-educative pentru copii și familie. Pentru confortul tău am centralizat într-un singur loc atelierele, taberele și excursiile noastre. Verifică periodic calendarul activităților pentru a-ți putea rezerva din timp un loc la evenimentele noastre

Vezi calendarul
Află primul

Primește ofertele și noutățile pe mail

Meniu