Reguli NoGCODUL DE SIGURANȚĂ NOGRAVITY

 

 1. Carabiniera de siguranţă este tubul nostru de oxigen. Trebuie să avem în permanenţă o carabinieră închisă pe un cablu sau coardă de asigurare.

 2. Plasa albastră ne apară de vid. Ea are doar rolul de a ne proteja în cazul în care se întâmplă un accident.

 3. Tricourile portocalii sunt aici pentru a ne ajuta şi învăţa. În cazul în care aveţi o problemă apelaţi la ei.

 4. Dacă traseul pe care vrem să mergem este deja folosit de mai mult de 2 persoane, vom aştepta ca acesta să se elibereze.

 5. Atunci când pornim pe tiroliană, ne ținem cu o mână de lonjă şi o mână de aparatul de zbor (scripetele TRAC). Dacă nu ajungem la TRAC, ţinem ambele mâini pe lonjă.

 6. Pentru a accesa stația orbitală, trebuie să ne asigurăm că nu este deja ocupată de alte persoane.

 7. Salteaua portocalie din fața panoului de escaladă ne apără de accidente. Dacă ne-am întinde sau ne-am odihni pe ea, exploratorii care se antrenează pe panou pot cădea si ne pot lovi.

 8. Un explorator cosmic trebuie să fie mereu atent. Este foarte important să fim atenţi la indicaţiile instructorilor, la ce se întâmplă în jurul nostru şi la propriile fapte. Daca nu auzim bine instrucţiunile sau nu suntem atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru ne putem accidenta.

 9. Putem mânca numai în camerele Star Wars sau pe Puntea Ofițerilor (cafetărie).

 10. Înainte de a merge la toaletă trebuie să ne dezechipăm. Vom lasă în grija instructorilor NoG echipamentul de antrenament spațial și ne vom echipa din nou îndată ce revenim în sală.

 11. Suntem o echipă. În spaţiu nu poţi face totul de unul singur, iar de multe ori trebuie să te bazezi pe cei din jur. Este important să fim respectuoşi faţă de colegii noştri şi faţă de instructorii NoG.

 

Bune Maniere CODUL DE BUNE MANIERE AL EXPLORATORILOR NOGRAVITY

 

 1. Atunci când întâlnim o veche cunoştinţă sau o persoană nouă, salutăm.

 1. Fie că este vorba de colegii noştri, de căştile galbene sau de noi forme de viaţă, îi vom trata cu respect.

 1. Împărţim cu cei din jur spaţiul de antrenament şi odihnă. Din acest motiv încercăm să nu deranjăm ceilalți exploratori prin activitățile noastre.

 1. Ne vom purta frumos cu cei din jur.

 1. Vom avea grijă de lucrurile noastre şi ale celorlalţi.

 1. Când vorbim, folosim cuvinte frumoase. Vom folosi cuvintele magice: „Te rog frumos”, „Mulţumesc”, „Cu plăcere”, sau „Îmi cer scuze” când greșim.

 1. Atunci când cineva vorbeşte cu noi, vom face tot posibilul să rămânem atenţi şi să ascultăm ce are de zis.